Horta

Situats a les afores mateixes de Sant Antoni de Vilamajor, ens trobareu si feu un passeig pels voltants del Polígon de Can Mora. Treballem l’antic Hort de Can Gravat, característic per la caseta blanca que llueix sota la silueta del Montseny. És en aquest trosset de terra ben argilosa on fem créixer les nostres verdures amb la següent filosofia:

Agroecologia

Practiquem agricultura ecològica, sense pesticides ni altres químics als que l’agricultura convencional ens té tan ben acostumats. Per contra, ens trenquem les banyes fent rotacions de cultius per aprofitar els recursos del sòl i minimitzar malalties, reduïm al màxim la generació de residus i en fem una correcta gestió, potenciem la biodiversitat de la nostra finca i defugim de transgènics maximitzant tan com podem varietats tradicionals.

Mimant el sòl

Canviem de perspectiva, no alimentem plantes, alimentem un sòl que serà qui farà créixer unes plantes vigoroses que donaran uns aliments sans. No ens oblidem de la meitat d’aquest planeta que viu sota els nostres peus, per això és important prendre consciència sobre el sòl, defugint de tècniques de llaurat excessiu que destrueixin cada cicle bona part d’aquest ecosistema tan valuós. Per això la nostra aposta és per bancals fixes que mantenim cicle rere cicle, més a baix en parlem més.

Petita escala

Donada la dificultat d’accés a la terra pels que no venim de tradició pagesa, volem explorar un model de producció intensiva en poca superfície (portem uns 6000m2) i amb pocs costos. Somiem amb crear un precedent que serveixi a altres per sumar-se a aquest sector sense necessitat de fer una gran inversió inicial o haver-se d’endeutar.

Minimitzant l’ús de maquinària

Perquè els números enganyen… tenim menjar molt barat a costa d’haver devorat durant l’últim segle els recursos fòssils d’aquest planeta. Ho hem fet a un preu econòmic aparentment molt barat però que ja està passant factura a nivell ecològic. El petroli i la resta de recursos fòssils són una joia energètica que ens facilita molt la vida si no n’abusem d’ells, però no és el cas del model agro-industrial actual. Hem intentat dissenyar una horta sense tractors que optimitzi la feina manual i de les màquines que sí que ens faran falta.