Nosaltres

Marina (1989)

He crescut a Chiclana de la Frontera (Càdis), una ciutat per definició però d’essència pueblerina on els camps de cultiu eren el seu paisatge. D’aquí marxo a Barcelona a estudiar Veterinària.

Cansada de la ciutat i amb dubtes del camí convencional marcat, me’n vaig anar a viure a Sant Antoni de Vilamajor per apropar-me a projectes que encaixaven més amb el que jo buscava i a on vaig aprendre a fer pa. Un cop a la setmana em despertava al matí per fer pa per tota la comunitat. M’agradava l’artesania de fornera i donar els pans que feia a la gent del meu voltant.

I és així com estic ara aquí, engrescada en projectes comunitaris que m’omplen d’esperança i vida.

Jordi (1991)

Nascut a Barcelona, crescut entre el brunzit dels cotxes de l’Eixample, tan aviat com vaig aclarir quatre idees la cabra tiró pal monte. Així que actualment visc a Sant Pere de Vilamajor. Abans, vaig complir estudiant la carrera de sociologia, tot i que sempre he treballat en el món del lleure educatiu. Front a les frustracions per intentar fer d’aquest món un lloc habitable, m’aferro a allò que més o menys podem recuperar: els llaços comunitaris i el suport mutu, i el treball local que respecta el que ens envolta. Així que cultivar cuidant la terra consumint els mínims recursos fòssils per alimentar els meus veïns té molt sentit per a mi. Tot això, a ritme de guitarra, ja que la música és una important companya en aquest viatge.

Edu (1985)

Em vaig criar a les Borges Blanques (Garrigues), i des que tinc memòria he volgut viure al bosc o al camp. Als 18 anys vaig voler marxar a Barcelona a estudiar. Després d’11 anys a Barcelona on vaig conèixer la ciència (Llicenciatura de Física), però també la filosofia, la política i l’activisme; vam venir a viure al Baix Montseny on estic participant i gestant projectes comunitaris.

Sóc pare de dos fills que m’ensenyen cada dia. Feliç d’aquest regal que és la vida, enrabiat amb un sistema que la destrueix en totes les seves expressions, obsessionat per construir una altra forma de vida i content de poder compartir-la amb gent preciosa.

Col·laboradores

Camins (1987)

Creixo a Badalona alternant escola, música i bàsquet. Estudiant història participo a les lluites contra el Pla de Bolonya, des d’on coneixo diferents organitzacions socials de Barcelona on hi estaré durant 10 anys. De professió hostelera per alternar amb estudis, als 28 decideixo que no hi vull créixer més en aquest sector i començo a formar part de la Editorial Descontrol. Darrerament he començat una nova etapa al Montseny per alimentar la vida fora de la ciutat amb el contacte amb la terra i teixint vincles que permetin l’emancipació social de l’estat.

Berta (1993)

Nascuda i crescuda a Sant Cugat del Vallès, les seves àmplies zones verdes no em van acabar de convèncer que això fos tot el que calia per viure un vida ecofriendly.

Amb els anys i entre estudis de Biologia i Agroecologia, relacions que es teixien i molts aprenentatges amb organitzacions diverses la cerca per aterrar una vida construïda en col•lectiu m’ha acabat portant cap a l’altre Vallès, on visc actualment i des del 2019 (a Sant Celoni).

Gust per les confabulacions, estima pel camp i el bosc, i anhel per un retrobament amb la memòria de les que convivien amb aquests últims alimenten l’energia per aportar i sumar amb les companyes que van iniciar aquesta aventura de Grama!